Voor de lezers die het nog niet weten, ik ben een wagenenthousiast, al van jongs af aan. Ik kijk graag naar mooie wagens, praat graag over de technische kenmerken, luister met plezier naar pruttelende paardjes, maar het liefst van al stap ik achter het stuur van een sportieve (of minder sportieve) bolide. Gisteren was het de beurt aan de nieuwe Volkswagen Scirocco, met de turbogeblazen 2 liter TSI onder de motorkap.

Na de wagen bij d’Ieteren de Kortenberg opgepikt te hebben, in een mooie zwarte uitvoering trouwens, hebben we er een uurtje mee gereden. Een ritje dat ons, collega-chauffeur en mezelf, enorm aanstond. De Scirocco ziet er leuk en sportief uit, plakt aan de baan, en komt met deze motor aardig voor de dag! De voorwielen hebben geen al te groot probleem met de 200 pk op de weg te zetten, maar de baan lag er wel enorm droog bij. De startprijs van iets over de 28k euro (in deze motorversie) vind ik nog behoorlijk, als je ziet welke prestaties je ervoor krijgt.

Zelfde setup als ons testexemplaar

Doe mee met de conversatie

1 reactie

  1. Ik vind de auto er goed uit zien en sportief, maar voor dat geld kun je een auto krijgen met betere prestaties. Bedankt voor dit artikel!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *