Sync je Google Calendar met iCal gratis en voor niets

Om iCal op Mac OS te synchroniseren met je persoonlijke Google Calendar(s), waren er tot voor kort 2 uitstekende oplossingen: gSync (Google Sync voluit), of SpanningSync. Ik heb de trial van SpanningSync opgebruikt en stond vervolgens op het punt om te betalen voor de laatstegenoemde. Dankzij @skoop is mijn oog echter op een gratis oplossing gevallen, eentje dat nog geen minuut van je tijd vraagt om alles in sync te krijgen: Calaboration.

calaboration

Je downloadt de applicatie (uitgepakt een goede 688 KB), opent het en vult vervolgens je Google-account gegevens in:

calaboration-login

Daarna krijg je een overzicht van je Google Calendars, in mijn geval een tweetall (een persoonlijke en eentje voor CryptoNet). Als laatste klik je op “Add to iCal” en alles wordt mooi toegevoegd in je Mac OS calendar applicatie! Gratis en voor niets. Alle mogelijkheden die ik nodig heb, werken prima: event bewerken, toevoegen, event alerts, syncen in beide richtingen, …. Een aanrader dus!

Doe mee met de conversatie

4 reacties

  1. Maar ik stoot op een ander probleempje… Ik heb al mijn agenda’s al in iCal staan en zoek een oplossing om ze naar Google Calendar over te zetten. Dat gaat dus niet met Collaboration. Ik zal dus maar de trial van SpanningSync moeten gebruiken om eerst mijn iCal naar Google over te zetten en daarna Collaboration gebruiken 🙂

    Nick’s last blog post..De stand van zaken [1]

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *