Sync je Google Calendar met iCal gratis en voor niets

Om iCal op Mac OS te synchroniseren met je persoonlijke Google Calendar(s), waren er tot voor kort 2 uitstekende oplossingen: gSync (Google Sync voluit), of SpanningSync. Ik heb de trial van SpanningSync opgebruikt en stond vervolgens op het punt om te betalen voor de laatstegenoemde. Dankzij @skoop is mijn oog echter op een gratis oplossing gevallen, eentje dat nog geen minuut van je tijd vraagt om alles in sync te krijgen: Calaboration.

Continue reading

Wilson to the rescue

Er staan ongeveer 18 jaartjes op mijn tennispalmares, 18 jaartjes van noeste arbeid, zweet, bloed en tranen. Vooral veel bloed, want de kamikazestunten die ik op talloze pleinen heb uitgevoerd hebben menig supporters de adem benomen.

Enfin, na een jaartje of 8 met éénzelfde tenniskabas het veld op te gaan, werd het toch eens tijd om iets nieuw aan te kopen. Hoewel ik zeer ergonomisch omga met mijn materiaal (mijn rackets zijn ondertussen ook al zeker 8 jaar oud), begon mijn tergeliefde tennistas toch wat slijtage te vertonen. Tijd voor vernieuwing!

Continue reading

Macbook Pro RAM upgrade

Met dank aan Unex (ik volg zijn expertise/mening dikwijls op), heb ik zonet 2 x 2GB DDR3 aan RAM geheugen besteld voor mijn nieuwe Macbook Pro. Net zoals Unex vond ik de 140 euro opleg bij de Apple net iets teveel voor 2GB extra. Nu betaal ik 59 euro voor 4GB! De 2GB houden we dan wel reserve of proberen we te verkopen via één of ander kanaal.

Jammer genoeg heb ik de shipping wel moeten betalen (+7 euro). Waarschijnlijk zal het één of andere bug geweest zijn die ze behoorlijk snel opgelost hebben dan. Of Unex heeft zijn connecties aangesproken waarvan ik niets wist!

Oh ja, moest je zelf willen upgraden: 1 adres (nogmaals, thanks to Unex): crucial.com/eu.