Audi A3 definitief de deur uit

Terwijl ik deze avond nog op het werk zat, heeft vadertje lief de verkoop van de A3 afgerond. De wagen heeft maandag nog een groot onderhoud gekregen, Carglass is gepasseerd voor een sterretje in de voorruit te repareren en deze morgend heeft de keuring ook een bezoekje gekregen. Even terzijde: de service van Carglass is echt wel uitstekend te noemen! Online een afspraak gemaakt vorige week, via een zeer overzichtelijke procedure. Nog geen half uurtje later werd mijn afspraak bevestigd via telefoon (zeer vriendelijke medewerker).

Enfin, de A3 is nu definitief de deur uit! Geen afscheid meer kunnen nemen, maar misschien is dat nog zo slecht niet geweest. In ieder geval kan de mentale aandacht nu naar de 118d gaan!

Deze week nog de nummerplaten opsturen, de verzekering stopzetten en Wecare afzeggen. Allemaal mooi op tijd, want volgende maand mocht ik me weer verwachten aan een hoop rekeningen (taksen, verzekering, Wecare, …)

Nummerplaat

Nummerplaat

iPhone synchroniseren met Google Calendar en Contacts

Eindelijk kan je je iPhone synchroniseren met Google Calendar en Google Contacts! Google komt uit met een Mobile service, waarmee je je online data kan syncen met je favoriete smartphone…in mijn geval de iPhone dus!

Om je iPhone in te stellen dien je eerst een backup te maken van je contacten via iTunes, aangezien het proces al je contacten van je iPhone gaat verwijderen. Bij mij stond de backup ingesteld naar het lokale adresboek, hetgeen nu aangepast is naar Google Contacts. Na het nemen van een backup, dien je volgende stappen te ondernemen om je iPhone in te stellen:

 1. Open Settings
 2. Open Mail, Contacts, Calendars
 3. Druk op Add Account
 4. In het veld Email geef je een willekeurige benaming op
 5. Het veld Domain laat je leeg
 6. In het veld Username geef je je volledig Google Account emailadres in
 7. Geef je wachtwoord in bij Password.
 8. Druk op Next (bovenkant scherm)
 9. Geef m.google.com in als server
 10. Druk op Next (bovenkant scherm)
 11. Selecteer welke Google services je wilt synchorniseren: momenteel zijn enkel Contacts en Calendar ondersteund
 12. Druk tweemaal op Sync bij de komende meldingen (zorg ervoor dat je een backup hebt van je contacten !!)

Bij mij is alles zeer vlot verlopen. Hier en daar waren enkele telefoonnummers verdwenen van contacten. Het viel me op dat dit mensen waren die reeds in mijn online contacten stonden bij Gmail. De iPhone agenda geeft nu mooi al mijn afspraken weer die in Google Calendar vermeld staan. Eindelijk! Iets wat ik echt mistte op mijn gsm.

Voor meer informatie kan je terecht op de pagina bij Google zelf.

Even een zijnoot: er is ook een Installer app (voor ‘bewerkte’ iPhones) “NemusSync” waarmee je je Calendar kan syncen.

Xbox 360 games pakket aan spotprijs op iBood

Voor diegene die iBood nog niet kennen: op deze website verschijnt elke dag een superaanbieding, gaande van parfum tot hi-tech apparatuur zoals dvd-recorders, Xbox 360 of Playstation 3 consoles. Je kan deze items kopen aan een spotprijs, zolang de voorraad strekt. Een service waar ik al enkele keren gebruikt van gemaakt heb!

Aangezien ik een Xbox 360 community heb opgericht, kan ik niet anders dan de aanbieding van de dag hier eventjes vermelden: 3 Xbox 360 games

 • Dark Sector
 • Stranglehold
 • WWE Smackdown Vs. Raw 2008
Ibood Xbox 360 bundle games aanbieding

Ibood Xbox 360 bundle games aanbieding

iBood is betrouwbaar en levert aan huis voor nog geen 5 euro ! Wie heeft er nog al eens iets besteld op iBood, en wat?

Audi A3 verkocht

Nog geen week geleden heb ik hier gemeld dat mijn Audi A3 Quattro te koop werd gesteld. Bij deze moet ik mogelijk nieuwe bieders reeds teleurstellen: de wagen is verkocht! Er is een overeenkomst tussen de koper en mezelf. Alvorens de wagen te overhandigen, moet hij eerst nog een groot onderhoud krijgen en moet Carglass een steenslag in de voorruit komen herstellen. Als laatste wordt de wagen nog gekeurd voor verkoop (iets waar je sinds 2 jaar een afspraak voor nodig hebt, die enkel te maken is via een betalend nummer (2 euro per minuut met gsm)).

In ieder geval is de auto zeer snel buiten, wat toch betekent dat zoiets niet veel op de 2dehands markt te vinden is, of toch niet in deze staat. Met spijt in het hart gaat hij buiten, maar de extra inkomsten zullen van pas komen voor de trouw later dit jaar (hierover later meer).